Loading...
Restauracje - serwis internetowy - logo
RestauracjeOferta SpecjalnaSezon na GrzybyCiekawostkiPraca w GastronomiiEnglish
Restauracja Wierzynek
Restauracja Wierzynek - logo
Rekomendacja Przewodnika Michelin
Kuchnia: staropolska , śródziemnomorska , europejska  Ocena Przewodnika Michelin
Rynek Główny 15, 31-008 Kraków, woj. małopolskie
tel: 012-424-96-00   fax: 012-424-96-00
Godziny Otwarcia: 13:00 - 23:00
Menu | Drukuj Menu | Galeria | Informacje | Promocje | Serwisy | Mapa | Recenzje - Opinie (0)
Odwiedź naszą stronę www
Koszyk | Pomoc | Rezerwacja | Zamów ofertę | Powrót do listy

 Ocena Restauracji:

slaba

nic specjalnego

dobra

bardzo dobra

znakomita

30

( 3.8 / 5)

Liczba ocen: 30. Dodaj ocenę - kliknij odpowiednią gwiazdkę (od 1 - do 5)

 
Menu Restauracji
MENU TRADYCYJNE - TRADITIONAL MENU
 Cena obejmuje wszystkie wymienione w menu pozycje - The price includes all items on the set menu 
Tradycyjne pierogi w dwóch smakach, żur staropolski z wędzonym boczkiem, zrazy wołowe w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i buraczkami, kremówka na lustrze sosu truskawkowego, "Soplica Wiśniowa     175.00 zł
Traditional dumplings in two filling flavours, old-Polish sour soup with smoked bacon, beef roulade in mushroom sauce, served with buckwheat and warm beetroot salad, cream cake on the mirror of strawberry sauce, a glass of Polish cherry vodka "Soplica
PRZYSTAWKI
 STARTERS 
Pasztet z perliczki w żurawinowym sosie     27.00 zł
Guinea-fowl pate in cranberry sauce
Delikatnie marynowane ozorki cielęce     43.00 zł
Marinated veal tongues
Gęsie wątróbki w konfiturze z dzikiej róży z jabłkami     93.00 zł
Goose livers in wild rose and apple preserves
Kompozycja wędzonych ryb     48.00 zł
Assorted smoked fish
Marynowany comber z daniela na lustrze sosu malinowego     53.00 zł
Marinated fallow deer fillet in raspberry sauce
Marynowany tuńczyk w kompozycji sałat z sosem vinaigrette     38.00 zł
Marinated tuna, salad mix, sauce Vinaigrette
Mieszki grzybowe z ciasta francuskiego podane na bukiecie sałat     36.00 zł
Mushrooms baked in puff pastry served on bouquet of salads
Pierś z wędzonej kaczki w bukiecie sałat     38.00 zł
Smoked duck breast in bouquet of salads
Sałata wgetariańska     32.00 zł
Vegetarian salad
Śledź w śmietanie z opiekanymi ziemniakami     30.00 zł
Herring in cream sauce served with roasted potatoes
Tatar z polędwicy wołowej z jajami przepiórczymi     47.00 zł
Steak tartar of beef sirloin served with quail eggs
ZUPY
 SOUPS 
Kołduny litewskie w barszczu czerwonym     29.00 zł
Polish beetroot soup with Lithuanian kołduny (small meat dumplings)
Krem z grochu podany z listkami boczku i ziemniaka     18.00 zł
Pea cream soup with smoked bacon and potato slices
Rosół z wiejskiej kury serwowany z domowym makaronem oraz warzywami     16.00 zł
Country chicken broth with home-made pasta and vegetables
Zupa grzybowa z łazankami     26.00 zł
Mushroom soup with noodles
Zupa rakowa zakrapiana kwaśną śmietaną z koperkiem     36.00 zł
Crayfish soup with sour cream and dill
DANIA WEGETARIAŃSKIE
 VEGETARIAN DISHES 
Krokieciki z kozim serem i warzywami podane na sosie pomarańczowym     41.00 zł
Croquettes with goat cheese and vegetables served with orange sauce
Pierogi ze szpinakiem i sosem śmietanowo-serowym     39.00 zł
Pierogi (dumplings) with spinach and cream-and-cheese sauce
Warzywa grillowane podane na sosie z sera D'or Bleu     30.00 zł
Grilled vegetables served with D'or Bleu cheese sauce
DANIA RYBNE
 FISH DISHES 
Filety z pstrąga panierowane w ziołach i sezamie podane ze szpinakiem     52.00 zł
Trout fillet sprinkled with sesame seed and herbs, served with spinach
Kompozycja gotowanych ryb w warzywach     86.00 zł
Selection of cooked fish and vegetables
Pieczony jesiotr w sosie z polskich raków     90.00 zł
Roasted sturgeon in Polish crayfish sauce
Sandacz po polsku     72.00 zł
Polish style pike-perch
Zwijaniec z łososia podany na białym ryżu z warzywami     68.00 zł
Rollmop salmon with rice and vegetables
DANIA GŁÓWNE
 MAIN COURSES 
Comber z sarny z pierożkami w aromacie owoców jałowca     105.00 zł
Saddle of deer served with dumplings and juniper seasoning
Gicz cielęca z kością, duszona w ciemnym sosie grzybowym serwowana z opiekanymi ziemniakami i groszkiem cukrowym     125.00 zł
Veal leg stewed in dark mushroom sauce, served with roasted potatoes and sweet pea
Kaczka pieczona z jabłkami     90.00 zł
Traditional roast duck with apples
Kompozycja z sarny i przepiórki podana na dzikim ryżu w sosie z kolorowego pieprzu     110.00 zł
Roe deer and quail duet served with wild rice and many-colour pepper sauce
Kotleciki jagnięce podane z sosem rozmarynowym     115.00 zł
Lamb cutlets with rosemary sauce
Kotleciki z warchlaka w rumianym sosie z zapiekanym ziemniakiem i włoską kapustą     99.00 zł
Suckling pig cutlets in red sauce with potato casserole and cabbage
Królik w sosie ogórkowym z makaronem i marchewką     86.00 zł
Rabbit in cucumber sauce with noodles and carrots
Marynowana pierś z kurczaka faszerowana śliwką serwowana z kładzionymi kluseczkami o smaku jabłek     61.00 zł
Marinated chicken breast stuffed with plum, served with apple noodles
Marynowane polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów     59.00 zł
Marinated pork sirloins in wild mushroom sauce
Polędwica wołowa w aromacie sosu winnego     83.00 zł
Beef sirloin with wine sauce
DESERY
 DESSERTS 
Chłodny mus migdałowy podany na sorbecie fiołkowym     24.00 zł
Chilled almond mousse on violet sorbet
Delicja Filadelfia podana na lustrze sosu grapefruitowego     30.00 zł
Philadelphia delight on the mirror of grapefruit sauce
Mus czekoladowy z serem pleśniowym z nadzieniem     27.00 zł
szampańskim na lustrze sosu z dodatkiem świeżej mięty
Strudel jabłkowy podany z lodami lipowymi     32.00 zł
Apple strudel with linden tree ice cream
Torcik czekoladowy z gorącym sercem, sosem truskawkowym i lodami miętowymi     31.00 zł
Chocolate cake with hot filling served with strawberry sauce and peppermint ice cream
Wybór sorbetów i lodów     16.00 zł
Ice cream and sorbets, assorted flavours
recenzje - opinie ( 0 )dodaj recenzję 
RestaurantMenu.pl - ©2014 Symico sp z o.o. tel.:012-422-34-38   | Restauracje  | Info